Dáváme kapesné

Průvodce rodičů pro budování finanční gramotnosti u dětí

  • Cítíte se bezradně, když přemýšlíte, jestli a kolik kapesného dát svým dětem?
  • Trápí vás, že vaše děti nevnímají hodnotu peněz a rychle je utratí?
  • Unavuje vás opakovaně vysvětlovat dětem, že peníze nejsou nekonečné?
  • Chcete, aby se vaše děti naučily nakládat s penězi zodpovědně, ale nevíte, kde začít?
  • Už vás nebaví neustále řešit, jestli dáváte správnou částku a za co ji vaše děti utratí?

ROZUMÍM VÁM...

Jako rodiče chcete pro své děti to nejlepší, včetně toho, aby si osvojily dovednosti, které jim budou užitečné celý život. Ale když přijde řeč na peníze, není to vždy jednoduché. Možná jste už zkoušeli dávat kapesné, ale máte pocit, že vaše děti stále nevnímají skutečnou hodnotu peněz.

Nebo vás trápí, že je utratí hned, jakmile je dostanou, a vy se ptáte, kde je chyba. Když chcete, aby se naučily správně hospodařit, je těžké najít správnou rovnováhu – kolik jim dát, kdy jim to dát a hlavně jak je naučit s penězi pracovat zodpovědně. Vím, jak frustrující může být vidět, že vaše snaha nevychází, a právě proto jsem vytvořila webinář, který vám pomůže vše nastavit správně od začátku.

Představte si to jako stavbu domu...

Pokud chcete, aby váš dům stál pevně a dlouho vydržel, musíte začít s pevnými základy.

Stejné je to s finančním vzděláváním dětí. Dát jim peníze bez toho, aby chápaly jejich hodnotu, je jako stavět dům na písku.

Moje metoda vychází z principu postupného budování těchto základů – krok za krokem, tak aby děti rozuměly nejen tomu, kolik peněz mají, ale i jak s nimi zodpovědně nakládat.

Ukážu vám, jak nastavit kapesné jako nástroj, který děti nejen potěší, ale hlavně jim pomůže rozvíjet dovednosti potřebné pro jejich budoucí finanční nezávislost.

Vycházím z osvědčených postupů, které kombinují praktické zkušenosti s moderními přístupy k finanční výchově. Můj webinář vám poskytne konkrétní návod, jak učit děti o penězích, aniž by to pro ně nebo pro vás bylo stresující. Naučím vás metody, které jsem vyzkoušela v praxi a které fungují. Díky nim budete mít jistotu, že své děti vybavíte dovednostmi, které jim pomohou činit správná finanční rozhodnutí nejen teď, ale i v dospělosti.

Možná vás napadá...

Začněte psát zde...

  • Co když mé dítě bude dál utrácet bez rozmyslu?
    To je častá obava, ale díky mé metodě se naučíte, jak postupně vést své děti k tomu, aby si začaly uvědomovat hodnotu peněz. Ukážu vám, jak nastavit jasná pravidla a hranice, které jim pomohou uvědomit si důsledky svých rozhodnutí a motivovat je k zodpovědnému zacházení s financemi.
  • Myslím, že je moje dítě na kapesné ještě příliš malé.
    Vhodný věk na kapesné může být pro každé dítě jiný, a právě proto je tento webinář vytvořen tak, aby vám pomohl určit ten správný čas. Naučíte se, jak přizpůsobit finanční vzdělávání věku a schopnostem vašeho dítěte, aby bylo připravené začít v pravý moment.
  • Co když to udělám špatně a své dítě špatně nasměruji?
    Strach z toho, že něco pokazíte, je přirozený. V tomto webináři vás ale provedu osvědčenými postupy, které vám dodají sebevědomí a jistotu, že své dítě učíte správně. Naučíte se konkrétní kroky, jak s penězi začít, a dostanete jasný návod, který můžete snadno následovat.
  • Už jsem to zkoušel/a, ale nefungovalo to.
    Možná jste v minulosti měli neúspěch, ale to neznamená, že se to nedá změnit. V mém webináři vám ukážu nové metody a techniky, které jsou přizpůsobené potřebám dnešních dětí. Společně zjistíme, co nefungovalo, a jak to nyní můžete udělat lépe.
  • Nemám dost peněz na pravidelné kapesné.
    Nemusíte mít vysoký rozpočet, abyste své děti naučili hospodařit. I malé částky mohou mít velký vliv, pokud se s nimi zachází správně. Naučím vás, jak efektivně pracovat s tím, co máte, aby kapesné přineslo maximální užitek a vy jste nemuseli překračovat své finanční možnosti.
  • Každé dítě je jiné – bude to fungovat i pro mé dítě?
    Ano, každé dítě je unikátní, ale moje metoda je navržena tak, aby se dala přizpůsobit různým osobnostem a potřebám. Naučíte se flexibilní postupy, které můžete aplikovat na vaši konkrétní situaci, ať už je vaše dítě sebevědomé nebo plaché, spořivé nebo rádo utrácí.
  • Co když se moje dítě stane příliš závislé na penězích a bude očekávat víc a víc?
    Tento webinář vám pomůže nastavit zdravé hranice. Naučíte se, jak správně řídit očekávání vašich dětí, aby se kapesné nestalo automatickou závislostí, ale spíše nástrojem, který je naučí důležitým životním dovednostem.
  • Mám obavy, že to povede k rozmazlenosti.
    Díky metodám, které se v tomto webináři naučíte, se nemusíte bát, že kapesné povede k rozmazlenosti. Naučíte se, jak nastavit pravidla, která děti vedou k respektu k penězům a hodnotám. Kapesné nebude jen zdrojem okamžitého potěšení, ale prostředkem k budování zodpovědnosti.

Co se na webináři o kapesném dozvíte?

  • Jak silný nástroj kapesné může být.
  • Jak moc může pomoci dětem, aby se naučily správně hospodařit a zdravě si užívat peníze.
  • Jak moc může kapesné uškodit, pokud se s ním hospodaří neuváženě.
  • Kdy je ten správný okamžik, začít kapesné dětem dávat.
  • Jak na kapesné v každém věku dítěte (od předškolních dětí až po studenty).

Ukážu vám konkrétní, praktické kroky, které můžete snadno začlenit do vašeho každodenního života.

Naučíte se, jak nastavit jasná pravidla pro kapesné, která vašim dětem pomohou pochopit hodnotu peněz a zodpovědnost, aniž byste se museli bát, že je rozmazlíte nebo ztratíte kontrolu.

Společně projdeme, jak přizpůsobit výši kapesného věku a potřebám vašeho dítěte, a naučím vás, jak dětem vysvětlit základní finanční pojmy zábavnou a srozumitelnou formou.

Ať už máte jakékoli pochybnosti nebo obavy, tento webinář vám poskytne potřebné nástroje a sebevědomí k tomu, abyste své děti naučili rozumně hospodařit s penězi a připravili je na budoucnost.

Po webináři to zvládnete hravě a bez stresu – už žádné tápání, jen jasné kroky k finanční zodpovědnosti vašich dětí!

Kolik webinář stojí?


CENA WEBINÁŘE

490 Kč

Bonusy k webináři

  • Příběh o kapesném - hlavní hrdinka Terezka pomůže vašim dětem pochopit, co je kapesné a jak s kapesným nakládat.
  • Povídací karty - karty s dotazy, které vám pomohou snadno navázat komunikaci s dětmi o financích.

Kdo vás webinářem provede?

Ing. Martina Burešová, EFA

Radím lidem s financemi. Rodinám, které chtějí dosáhnout finanční nezávislosti, připravuji takový finanční plán, který je dovede k rentě a ke splnění jejich finančních cílů. Mým cílem je dlouhodobě a bezpečně zhodnocovat peníze mých klientů.

Jsem také maminkou úžasné sedmileté dcerky, která je mi velkou inspirací pro mou práci. Proto jsem se rozhodla věnovat i vzdělávání finanční gramotnosti a založila projekt Hravé finance.

 

Reference

Za webinář velmi děkuji. Cením si toho, že jste se vyjádřila ke všem dotazům, mé byly určitě zodpovězeny. Vůbec bych si neuvědomila, že věty typu: "Na to nemáme" jsou pro děti příliš nekonkrétní a tedy nevhodné. Jsem ráda, že nejste zastánce kapesného za výsledky ve škole.
Petra Karabatič
Děkuji za velmi přínosný webinář. Už dlouho jsem přemýšlela, jak mám syna učit hospodařit s penězi a teď mám super návod😃.
Martina Handlová

Udělejte ještě dnes první krok a získejte tipy a rady, jak na kapesné pro děti.

Vaše osobní údaje (e-mail a křestní jméno) jsou u mě v bezpečí a budu je zpracovávat na základě vašeho souhlasu podle těchto zásad ochrany osobních údajů.